Miód nektarowy nawłociowy kremowany 430g
25złNaturalny miód nektarowy z kwiatów nawłoci o konsystencji aksamitnego kremu, który łatwo rozsmarowuje się na pieczywie. Kremowanie zachowuje 100% właściwości miodu.

Naturalny miód nektarowy z kwiatów nawłoci o konsystencji aksamitnego kremu, który łatwo rozsmarowuje się na pieczywie. Kremowanie zachowuje 100% właściwości miodu.

Miód nektarowy wytworzony przez nasze pszczoły z nektaru kwiatów nawłoci w sierpniu i na początku września 2025 roku.

Miód nektarowo – spadziowy to efekt pracy naszych pszczół w pełni lata 2025 roku, w porze kwitnienia lipy. Smak ma słodki, intensywny, lekko goryczkowy.

Miód spadziowy ze spadzi liściastej to efekt pracy naszych pszczół wiosną 2025 roku. Na naszym terenie, w zasięgu lotów pszczół rzadko występuje tak dużo spadzi. Ten rok jest wyjątkowy – zarówno aura, jak i nasze pszczoły robią nam niespodzianki, więc nie koniecznie znajdujemy w ulach to, czego się spodziewamy. Zamiast nektaru z akacji, pszczoły zbierały z liści drzew spadź, czyli słodką wydzielinę mszyc i innych owadów.
Miód spadziowy ma ciemny kolor i intensywny, ale łagodny smak.

Miód wielokwiatowy to efekt pracy naszych pszczół jesienią 2024 roku. Jest łagodny, aromatyczny i oczywiście słodki :) Szybko krystalizuje, co jest naturalnym procesem. Polecamy do smarowania pieczywa, do herbaty, deserów i wszelkich zastosowań prozdrowotnych.
Zalecane jest trzymanie go w chłodnym miejscu, zgodnie z hasłem „Jesienne miody lubią chłody”.
Uwaga: miód aktualnie nie jest już płynny. Jest to krupiec, czyli miód skrystalizowany (grudki). Można go łatwo nabierać i smarować nim np. pieczywo.
Krystalizacja jest to proces charakterystyczny dla naturalnych miodów nektarowych i świadczy o ich wysokiej jakości. Różne rodzaje miodów krystalizują w różnym czasie, co jest związane z proporcjami naturalnie występujących w miodzie cukrów – glukozy i fruktozy.

Miód lipowy pozyskany w naszej pasiece w czerwcu 2024 roku. Ma charakterystyczny dla miodów lipowych aromat i lekko gorzki smak. Jest znany i ceniony od pokoleń ze względu na właściwości zdrowotne.
Uwaga: miód aktualnie nie jest już płynny. Jest to krupiec, czyli miód skrystalizowany. Można go łatwo nabierać i smarować nim np. pieczywo.
Krystalizacja jest to proces charakterystyczny dla naturalnych miodów nektarowych i świadczy o ich wysokiej jakości. Różne rodzaje miodów krystalizują w różnym czasie, co jest związane z proporcjami naturalnie występujących w miodzie cukrów – glukozy i fruktozy.

Miód akacjowy pozyskany w naszej pasiece w maju 2024 roku. Jego charakterystycznymi cechami są: jasny kolor, aromat kwiatów robinii oraz delikatny słodki smak. Świetny do wielu zastosowań – zarówno kulinarnych jak i zdrowotnych. Polecamy!