Miód z owocami – smaczna alternatywa dla tradycyjnego miodu
Naturalny miód pszczeli poddany kremowaniu, o którym piszemy tutaj, zachowuje wszystkie swoje prozdrowotne właściwości, a jednocześnie posiada fantastyczną kremową konsystencję. A gdyby wzbogacić jego i tak już niezwykłe cechy smakiem owoców oraz wszystkim tym, co w nich najlepsze?
Dzięki dodaniu owoców liofilizowanych uzyskujemy przepyszny i zdrowy smakołyk, pełen witamin i składników mineralnych, które zawarte są w truskawkach, borówkach amerykańskich, malinach i innych owocach.
Na czym polega liofilizacja owoców?
W telegraficznym skrócie: liofilizacja polega na sublimacyjnym suszeniu uprzednio zamrożonych owoców; proces ten przebiega przez wiele godzin w temperaturze minus kilkudziesięciu stopni Celsjusza. Otrzymany produkt zachowuje praktycznie wszystkie właściwości zdrowotne i odżywcze owoców świeżych, a także ich smak.
Łącząc miód kremowany z owocami liofilizowanymi, otrzymujemy wspaniałą kombinację wszystkiego, co najlepsze w naturalnym miodzie pszczelim oraz zdrowych, świeżych owocach, a dodatkowo możemy rozkoszować się aksamitną konsystencją i nieporównywalnym do niczego innego wybornym smakiem.